Wat jij moeten weten over shisha pennen

Tegenwoordig bestaat er een ruim assortiment aan e-sigaretten en een nog groter aanbod voor de talloze smaken die je kunt uitproberen. Maar wist je ook dat shisha pennen hun intrede hebben gemaakt in de markt van alternatieve methodes voor het roken? In dit artikel nemen we met je door wat een shisha pen is en wat precies de verschillen zijn tussen shisha pennen en e-sigaretten.

Wat is een shisha pen precies?

Het gebruik van shisha kennen de meeste mensen waarschijnlijk wel in de vorm van een waterpijp. Shisha wordt traditioneel sociaal gerookt in cafés of bars, waar het in een waterpijp wordt geplaatst en met gloeiende kolen bedekt wordt om het te laten branden. De rook wordt vervolgens ingeademd via lange slangen en door water in de bodem van de pijp geleid om de rook af te koelen. Op deze manier kan de roker grote hoeveelheden rook tegelijk inhaleren.

Een shisha pen is voor degenen die het effect van een waterpijp willen simuleren, maar zoeken naar een beter alternatief. Shisha pennen werken op dezelfde manier als een elektronische sigaret. Een batterij verwarmt een verstuivingselement dat op zijn beurt een vloeistof van aroma’s verwarmd.

Shisha pennen zijn steeds populairder geworden doordat ze enorm makkelijk in gebruik zijn en tevens geen onaangename geuren achterlaten. Daarbij is het belangrijk om te weten dat shisha-damp geen teer bevat doordat er de verdamping simpelweg niet ontstaat door verbranding. Houd er wel rekening mee dat de meeste shisha pennen hogere temperaturen gebruiken, om zo het effect van de traditionele waterpijp na te bootsen. Dit kan alsnog je longen belasten. Shisha pennen zijn dus zeker niet het ‘gezonde’ alternatief voor de waterpijp. 

Zoek de verschillen

Terwijl een e-sigaret vaak voorkomt in een oplaadbare vorm, komen shisha pennen vrijwel uitsluitend voor in wegwerpvorm. Een shisha pen heeft een gemiddelde levensduur van 600 tot 800 puffs en zijn zowel verkrijgbaar met als zonder nicotine. De verschillen tussen shisha-pennen en elektronische sigaretten zijn subtiel en grotendeels esthetisch, maar hebben dus vooral veel te maken met culturele verschillen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *