Spelenderwijs leren kinderen

speel producten

Breng je de kinderen naar de opvang of de peuterspeelzaal, dan ga je ervanuit dat zij niet alleen spelen maar er ook nog iets van opsteken. Met spelmateriaal peuters leren de kinderen om hun motoriek te verbeteren, dit kan individueel zijn of gezamenlijk met klasgenootjes tijdens een uitdagend spel. Zet een parcour uit voor de kinderen, en daag ze uit om het maximale eruit te halen en dit beetje bij beetje te verbeteren. Op deze manier worden de kinderen uitgedaagd tegenover hun klasgenootjes. 

Laat de kinderen spelen met de rivierstenen

Voor kinderen is er niets leukers dan buitenspelen, worden zij daarbij ook nog uitgedaagd met een leuk spel onder elkaar dan vinden de meeste kinderen dit geweldig. De stenen zijn geweldig spelmateriaal peuters, spelenderwijs wordt er gewerkt aan het evenwicht van de kinderen. Steeds proberen zij natuurlijk andere kinderen in de klas te overtreffen, wat bijdraagt aan het oefenen voor het evenwicht. Met de bogenset kun je deze oefeningen eventueel helemaal afmaken om het wat moeilijker te maken.

spelmateriaal peuters

Leren spelen met andere kinderen

Spelen wordt door kinderen niet alleen gedaan omdat het leuk is, er zit ook een sociaal aspect aan. Met spelmateriaal peuters, leren de kinderen ook samenspelen en wordt er aan het sociale aspect gewerkt. Kinderen moeten leren samenwerken, en weten dat zij niet altijd direct hun zin krijgen. Ook het waarnemen en observeren wordt aandacht aan besteedt, aan alle elementen van de groei wordt aandacht geschonken. Blijven er bepaalde elementen achter wordt hier speciale aandacht aangegeven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *