Paarden trainen benodigdheden

Er zijn tegenwoordig erg veel mensen die het leuk vinden om een paard te houden. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken dan alleen maar het paard wil eten geven en meer doe je er niet mee. Dit kun je misschien bij een hamster doen, maar helaas kan er bij paarden niet. Als je een paard neemt, moet je hier veel meer tijd in steken dan alleen maar wat eten geven en dit is heel erg belangrijk om van tevoren te weten. Paarden hebben namelijk wel standaarddingen die je moet gaan kopen, maar bij paarden zit hier ook speciale dingen aan vast. Ruitersport materialen zijn dan ook erg handig om te hebben. 

Paard verzorgen

Met paarden is de verzorging niet zoals bij bijvoorbeeld een kat. Paarden moeten echt regelmatig geborsteld worden en moeten ook met allerlei andere soorten borstels geworden dan maar één. Je kunt niet een borstel gebruiken, want een paard heeft een ander soort vacht. Het is heel erg belangrijk dat het paard goed verzorgd wordt op die manier en ook de juiste voeding krijgt. Wanneer een paard niet juiste voeding krijgt en te dik wordt, kan dit weer leiden tot heel erg snel veel ziektes krijgen en dit is niet wat je wil bij je paard. Hierom kan het handig zijn om paarden door middel van hooiruiven eten te geven. 

Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld de hoeven moet gaan doen wanneer je nog maar net een paard hebt, kan dit een beetje spannend zijn en daarom is het misschien handig om het eerst door iemand anders laten doen en daarna hetzelfde een keertje te proberen. De hoeven van een paar moeten namelijk altijd leeggehaald worden en dit is wel heel erg belangrijk om dit met een goede hoevenkrabber te doen. Wanneer bijvoorbeeld slechte kwaliteit is, kan dit ook weer fout gaan en het is dus erg belangrijk dat je precies weet wat je doet.

Goede training voor je paarden

Naast het feit dat je het paard goed moet verzorgen en ook duidelijk weet wat je nodig hebt, is het ook belangrijk dat je weet hoe je een paard moet gaan trainen. Paarden zijn namelijk echte werk dieren en hebben heel erg veel voor ons gedaan in het verleden, maar wij moeten ze ook wel aan het werk houden als we ze houden. Het trainen van paarden kan soms best wel lastig zijn als jij er niet zoveel verstand van hebt, dus het kan misschien handig zijn om iemand om hulp te vragen.

Zo worden er vaak cavaletti gebruikt. Cavaletti blokken online kopen kan dan ook handig zijn om te doen als je een paard hebt. Deze worden gebruikt om het paard goed te laten leren springen en ook precies te laten springen zoals jij wil. Dit is natuurlijk heel erg belangrijk als je bijvoorbeeld een sport met je paard wil gaan doen. Verder vind een paard dit heel erg leuk om te doen en op die manier krijg je echt een stuk betere band met het paard. Dit kun je ook doen door ze eten te geven. Een Nedlandic slowfeeder kan hier een goede optie voor zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *