Heb jij al mooie vloerkleden?

Als je meer sfeer in huis wilt halen, dan zijn vloerkleden een van de woonartikelen die je hiervoor heel goed kunt gebruiken! Lange tijd waren ze uit de mode, maar gelukkig komen ze zo langzamerhand steeds meer terug in de interieurstijlen. Vloerkleden zijn om verschillende redenen namelijk echte een uitstekende toevoeging voor ieder interieur. Als jij het idee hebt dat er in jouw huis nog iets mist, dan is het zeker de moeite waard om eens bij Wants and Needs te kijken. Je kunt daar ongetwijfeld een mooi vloerkleed vinden dat goed bij jou past en anders vind je er wel andere heel geschikte woonaccessoires!

Waarom vloerkleden?

Trends veranderen iedere keer weer en dat is voor interieurstijlen niet anders dan voor bijvoorbeeld kleding. Er waren jaren dat eigenlijk iedereen vloerkleden in huis had en toen was er een periode dat ze bijna nergens meer te vinden waren. Mensen wilden een strak en modern interieur met niet teveel onnodige accessoires. En een kleed op de vloer paste daar voor velen niet bij. Maar daarbij werd voorbijgegaan aan de toegevoegde waarde die een vloerkleed in je huis kan hebben. Een kleed zorgt bijvoorbeeld voor:

  • een leuk kleuraccent
  • een onderbreking van het grote vloeroppervlak
  • warmte aan je voeten
  • demping van geluid

In de meeste huizen vind je tegenwoordig laminaat of tegels als vloerbedekking en daar passen vloerkleden uitstekend bij! Laminaat en tegels zijn harde materialen, die ervoor zorgen dat geluiden kunnen gaan galmen. Dat kan geluidsoverlast geven en het kan ervoor zorgen dat je elkaar lastig kunt verstaan. Een kleed op de vloer zorgt dan voor wat demping en voor een betere akoestiek, net als gordijnen of wat kussens op de stoelen of banken dat bijvoorbeeld ook kunnen doen. Alleen daarom is het dus al de moeite waard om naar vloerkleden te kijken!

Mooi accent

Dempen van geluid en zorgen voor een betere akoestiek is een heel praktische reden. De andere genoemde redenen zijn meer vanwege comfort of stijl. Vloerkleden zijn erg prettig om bijvoorbeeld in je zithoek neer te leggen, dan zet je je voeten niet op een koude ondergrond zoals laminaat, maar op een warm en zacht kleed. Voor wie vaak koude voeten heeft is dit wel zo prettig! Andere belangrijke redenen om voor een vloerkleed te kiezen is dat het een leuk accent geeft en dat het de ruimte wat breekt. Als jij een grote kamer hebt, dan kan de vloer erg beeldbepalend zijn. Hoe mooi de ondergrond ook is die jij gekozen hebt, het kan altijd wat te veel van hetzelfde worden. Vloerkleden kunnen dan voor een mooie onderbreking zorgen. Ze breken het oppervlak en laten het daardoor minder groot lijken. Daarnaast kun je hiermee ook een mooi accent geven aan je interieur en je kunt hiermee ook variëren. Leg een ander kleed op de vloer neer en je kamer heeft direct een heel andere uitstraling! Redenen genoeg dus om eens te kijken naar de verschillende vloerkleden die Wants and Needs in het assortiment heeft. Zij hebben zoveel keus dat jij er zeker een exemplaar zult kunnen vinden dat goed bij jouw interieur past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *