Denim stof

denim stof

Deze mooie en fijne stof is al heel lang het populairste kledingstuk, en wordt dus ook veel en vaak gedragen. De uitvinders van de denim zijn Jacob Davis en Levi Strauss. De eerste spijkerstof broek werd rond 1965 gemaakt. Eerst was het meer een broek voor de arbeiders, omdat het een goede en dikke broek is van goede kwaliteit. Nu is deze stof nog steeds erg populair onder iedereen, maar de stof wordt ook gebruikt voor andere kledingstukken. Kledingstukken die ook van de stof gemaakt worden zijn, t-shirts, bloezen spijker jassen en overalls.

denim stof

Wat zijn de verschillen

De jeans en denim stof hebben veel overeenkomsten, en veel mensen denken ook dat er eigenlijk helemaal geen verschil tussen zit. Veel mensen denken dus dat het gewoon hetzelfde is. Het verschil tussen de twee is dus dat de denim stof geweven wordt met een witte en een gekleurde draad. Een denim broek heeft dus ook een witte binnenkant door de witte draag. Bij een jeansstof broek worden er twee dezelfde kleuren draad gebruikt tijdens het weven van de broek. Waardoor de broek dus ook een kleur heeft en geen witte binnenkant. Hieraan kan je dus het verschil zien tussen de broeken.

De broeken zijn van hele goede kwaliteit en een sterke stof, maar toch heeft het eigenschappen waardoor het aangenaam blijft om ze te dragen. Eigenschappen zoals dat het een soepele en rekbare stof is zodat het meebeweegt tijdens bewegingen die je maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *